Från Mint Juleps till Fascinators: En guide till Kentucky Derby-mode

Kentucky Derby, ofta kallad ”Den mest spännande två minuter i sport”, har varit en kulturell fenomen sedan den första hölls 1875. Förutom de spännande hästloppen har evenemanget blivit känt för sin mode, särskilt de extravaganta hattarna och färgglada kläderna som bärs av besökarna.

En av de mest ikoniska modeaccessoarerna som är associerade med Kentucky Derby är fascinatorn. Dessa små, dekorativa huvudbonader är vanligtvis smyckade med fjädrar, blommor och andra utsmyckningar, och bärs ofta av kvinnor för att komplettera sina outfits. De har blivit alltmer populära de senaste åren och är nu en del av Derby-mode.

Naturligtvis skulle ingen diskussion om Kentucky Derby-mode vara komplett utan att nämna den traditionella drycken för evenemanget: mint julep. Denna söta cocktail, gjord med bourbon, socker, vatten och mynta, serveras ofta i en silver- eller tennkopp och är en favorit bland besökarna. Faktum är att mer än 120 000 mint juleps konsumeras varje år under Kentucky Derby-helgen.

När det gäller kläder är Kentucky Derby känt för sin djärva och färgglada mode. Kvinnor bär ofta starkt färgade klänningar och kjolar, med matchande hattar och tillbehör. Män å andra sidan bär vanligtvis kostymer eller blazers i lättare tyger som linne eller seersucker, tillsammans med färgglada slipsar eller flugor.

Men medan mode är en viktig del av Kentucky Derby-upplevelsen är det viktigt att tänka på bekvämlighet också. Evenemanget äger rum i maj, vilket innebär att det kan bli mycket varmt och fuktigt, särskilt om du tillbringar mycket tid utomhus. Lätta, andningsbara tyger är ett måste, liksom bekväma skor.

Så oavsett om du planerar att delta i Kentucky Derby personligen eller bara titta hemifrån, se till att tänka på dessa modetips. Och glöm inte att höja en mint julep till ”Den mest spännande två minuter i sport”.

Publicerat den
Kategoriserat som New